Vremenska prognoza 3 – 7. novembar 2017 – sutra prolazna kiša u većini krajeva, vikend stabilan

Sutra ujutru prvo na severu, a zatim do večernjih časova i u ostatku Srbije prolazno naoblačenje sa slabijim padavinama. Ukupna količina će biti mala, uglavnom od 1mm do 5mm. U dobrom delu Banata, na istoku i krajnjem jugoistoku Srbije bi  bilo glavnom suvo, ili uz nemerljive padavine. Vetar u skretanju na slab do umeren, zapadnih pravaca. Maksimalne temperature od 10°C u centralnim predelima do 16°C na krajnjem jugoistoku i severu Srbije.

Za vikend će biti suvo i stabilno u celoj zemlji. U subotu pretežno sunčano, dok u nedelju sledi prolazno naoblačenje sredinom dana. U subotu vetar u skretanju na jugoistočni, te će biti u pojačanju od večernjih časova, posebno na jugu Banata. U nedelju će se pojačan vetar proširiti i na ostatak košavskog područja. Maksimalne temperature u subotu od 12°C do 15°C, a  u nedelju od 15°C do 18°C. U Timočkoj Krajini hladnije, uz moguću nisku oblačnost u nedelju, što je uobičajena situacija za košavsko strujanje.

U ponedeljak i utorak i dalje vetrovito, posebno u košavskom području. Biće promenjivo, uz čestu smenu Sunca i prolazne oblačnosti. Padavine će se držati uglavnom zapadnih predela Balkana, pa bi tek na krajnjem zapadu Vojvodine, zapadu i jugozapadu zemlje bilo slabijih padavina. Temperature od 14°C do 18°C, na istoku i dalje nešto hladnije zbog nastavka košavske situacije.

You may also like...