Vremenska prognoza 30. novembar – 4. decembar 2017 – prvi sneg na vidiku!

vremenska prognoza - serbianmeteo

U četvrtak oblačno i kišovito vreme. U prepodnevnim satima veoma vetrovito uz jaku košavu, koja će u južnom Banatu imati olujne udare. U drugom delu dana kiša u pojačanju, a vetar u značajnom slabljenju i postepenom skretanju na severne pravce. Sneg se očekuje samo na najvišim planinama. Maksimalne dnevne temperature u nižim predelima između 7°C i 10°C, na krajnjem jugoistoku i do 15°C.

Za nijansu hladnije vreme se očekuje u petak. U severnim i zapadnim predelima prestanak padavina, dok se na jugu i istoku očekuje kiša u nižim i sneg u višim predelima (iznad 500mnv.). Temperatura u padu za 3-4°C u odnosu na četvrtak, a vetar slab severnih smerova.

Dalji pad temperature se očekuje za dane vikenda. Uz povremene padavine, već u subotu će biti uslova za susnežicu i sneg ponegde u nižim predelima, dok će u nedelju postojati uslovi i za formiranje simboličnog snežnog pokrivača u većini predela. Maksimalne dnevne temperature u subotu oko 5°C, a u nedelju između 0°C i 2°C. Vetar slab do umeren severozapadni. Početkom naredne sedmice se zadržava hladno vreme uz postepen prestanak padavina.

 

You may also like...