Vremenska prognoza 5 – 9. oktobar 2017 – jače zahlađenje sa kišom u petak

vremenska prognoza - serbianmeteo

U četvrtak se zadržava pretežno sunčano i toplo vreme za ovo doba godine u celoj zemlji. Maksimalne dnevne temperature između 23°C i 26°C. Vetar slab južnih pravaca. U večernjim satima postepeno naoblačenje koje će u toku noći između četvrtka i petka doneti slabu kišu, najpre na severu zemlje.

Petak donosi osetno zahlađenje sa kišom u celoj zemlji, uz temperature koje neće prelaziti 14°C, osim na jugoistoku gde će još u prepodnevnim satima biti relativno toplo, do 20°C. Kišovito i hladno vreme će se zadržati i u subotu, naročito u južnoj polovini zemlje. U ova dva dana se u centralnim i južnim predelima očekuje veća količina padavina, dok će na području Vojvodine i Beograda biti znatno manje padavina. Vetar umeren zapadni i severozapadni, u subotu u slabljenju.

U nedelju i ponedeljak se očekuje prestanak padavina uz delimično razvedravanje. Zadržaće se sveže vreme uz maksimalne temperature između 13°C i 16°C u većini krajeva. Vetar umeren, povremeno i jak severozapadni. Otopljenje je na vidiku tek od srede.

 

You may also like...