Vremenska prognoza 6 – 10. decembar 2017 – toplije od srede

vremenska prognoza - serbianmeteo

U sredu u jutarnjim satima oblačno sa padavinama u južnoj polovini zemlje, uglavnom susnežicom i snegom. Tokom dana će doći do razvedravanja, u severnim predelima u prepodnevnim satima, a u ostatku zemlje u drugom delu dana. Doći će do porasta temperature, pa će maksimalne dnevne temperature dostizati između 6°C i 9°C u nižim predelima. Vetar zapadni, tokom dana u slabljenju.

U četvrtak u jutarnjim satima magla, koja će se po kotlinama i rečnim dolinama zadržati tokom većeg dela dana. U ostalim predelima sunčano uz prijatne temperature za ovo doba godine, do 10°C. U petak još za nijansu toplije uz postepeno jačanje južnog i jugoistočnog vetra.

Nova promena vremena nam stiže za dane vikenda. U subotu tokom dana vetrovito i relativno toplo uz povremenu slabu kišu. Od sredine dana na severu, a kasnije tokom popodneva i večeri u ostatku zemlje, doći će do osetnog pada temperature, pa će kiša postepeno prelaziti u susnežicu i sneg, ali se ne očekuje veća količina padavina i formiranje značajnijeg snežnog pokrivača. Vetar prepodne umeren do jak jugoistočni, tokom dana u skretanju na zapadni i severozapadni. U toku noći između subote i nedelje i u nedelju ujutru povremeno slab sneg, a u nedelju tokom dana prestanak padavina. Temperatura drugog dana vikenda oko 0°C u nizijama.

You may also like...