Vremenska prognoza 6 – 10. oktobar 2017 – obilnije padavine u južnoj polovini zemlje u subotu, na višim planinama konkretniji snežni pokrivač

Vremenska prognoza - SerbianMeteo

 

U Srbiji sutra naoblačenje sa kišom prvo na severu i zapadu, a do kraja dana i u ostatku zemlje. Same padavine do kasnih večernjih časova mahom slabog intenziteta. Vetar u skretanju na slab do umeren, severnih pravaca, od jutra na severu a do kraja dana i u svim predelima. Biće znatno svežije, uz maksimalnu temperaturu od 11°C na zapadu i severozapadu do 20°C na krajnjem jugoistoku zemlje, ali i tamo popodne u značajnom padu. U toku noći konkretnije padavine zahvatiće južniju polovinu zemlje sa jugozapada. Na višim planinama iznad 1500m od večernjih časova kišu će zameniti susnežica i sneg.

U subotu hladno, posebno u centralnim i južnim predelima gde će kiša nastaviti da pada dobar deo dana, uz obilnije padavine. U Vojvodini suvo, ponegde uz kraće sunčane intervale. Duvaće umeren do jak severozapadni vetar. Na planinama jugozapadne Srbije sneg će se u sredu u prvom delu dana spustiti mestimično na ispod 1000m nv. U predelima iznad 1400m očekuje se obilniji sneg na temperaturi u minusu, tako da bi njegova visina mogla dostići i do 35-40cm u najvišim zonama. Maksimalne temperature od svega 7°C u centralnim i južnim predelima do 17°C na krajnjem severu. U toku noći na nedelju u svim predelima prestanak padavina i postepeno razvedravanje.

U nedelju hladno jutro, u većini predela pretežno vedro, posebno u  severnoj polovini zemlje. Tokom dana se, pre svega u Vojvodini, očekuje prolazno naoblačenje, ali bi se zadržalo suvo vreme. Duvaće i dalje pojačan vetar, zapadnih pravaca. U centralnim i južnim predelima znatno toplije nego u subotu, tako da će maksimum biti između 13°C na jugu do 18°C na severu i zapadu.

 

U ponedeljak i utorak suvo, mahom sunčano i još malo toplije, uz sveža jutra. Maksimalne temperature u većini krajeva će biti oko 20-og podeoka.

You may also like...