Vremenska prognoza 7-11. februar 2014. – temperature iznad 10 C!

Vremenska prognoza - SerbianMeteo

Smetovi u Vojvodini 6.2.2014 /foto: Marko_bg

Danas je u celoj zemlji bilo prijatno toplo vreme, sem u Timočkoj i Negotinskoj krajini, gde su temperature i dalje malo iznad nule. Najtoplije je bilo u Valjevu gde je izmereno 12.2 C, a najhladnije u Negotinu, 1.5 C.

Narednih 5 dana biće toplo sa maksimalnim dnevnim temperaturama između 10 i 15 C, sem u Timočkoj i Negotinskoj krajini gde će biti svežije sa temperaturama ispod 10 C.

Ciklon nad Atlantikom usloviće priliv toplog vazduha sa Mediterana, ali će sekundarni ciklonu nad Mediteranom usloviti nestabilno vreme sa češćim padavinama. U nižim predelima očekujemo kišu povremeno, dok će na višim planinama padati sneg uz dalje povećanje snežnog pokrivača.

U petak u većem delu zemlje malo do umereno oblačno i toplo sa maksimalnim temperaturama između 10 i 14 C. Najtoplije će biti na zapadu i jugozapadu, sa temperaturama oko 13-14 C, a najsvežije na istoku zemlje, gde će temperature biti između 1 i 5 C.

Za vikend promenjivo oblačno sa temperaturama između 9 i 14 C, ali uz moguću povremenu kišu. Na istoku Srbije i dalje svežije.

Početkom sledeće nedelje zadržava se toplo vreme za ovo doba godine, a maksimalne temperature u većini mesta kretaće se između 11 i 15 C. Povremeno će biti moguća kiša.

Vremenska prognoza za Beograd

Narednih 5 dana toplo i u Beogradu. U petak promenjivo oblačno uz sunčane periode, a maksimalna temperatura biće oko 13 C. Za vikend slične temperature, ali biće uglavnom oblačno sa mogućom slabom kišom. Početkom sledeće nedelje temperature između 12 i 14 C, uz povremenu kišu.

You may also like...