Vremenska prognoza 8 – 12. novembar 2017 – još u sredu vetrovito

vremenska prognoza - serbianmeteo

Još u sredu se zadržava vetrovito vreme, naročito u košavskom području gde se očekuju i olujni udari košave u jutarnjim satima. Vetar tokom dana u postepenom, a u kasnim večernjim satima i u značajnom slabljenju. Za razliku od prethodnih dana, biće oblačno uz prolaznu kišu u prepodnevnim satima. Nešto veće količine padavina se očekuju na krajnjem jugu zemlje. Temperatura u padu u odnosu na prethodne dane, pa će maksimalne dnevne temperature u nižim predelima dostizati između 9°C i 12°C.

U četvrtak, petak i za dane vikenda pretežno oblačno uz kraće sunčane periode i toplije, uz slab i promenljiv vetar. U četvrtak i petak suvo, dok će za dane vikenda biti uslova za povremenu kišu, u subotu uglavnom u južnoj, a u nedelju u severnoj polovini Srbije. Maksimalne dnevne temperature između 12°C i 15°C.

Početkom naredne sedmice  je sve izvesnije jače zahlađenje uz obilnije padavine i mogućnost pojave prvih pahulja i ponegde u nižim predelima. Kako ova promena vremena izlazi van okvira naše petodnevne prognoze, o njoj će biti više reči narednih dana.

 

You may also like...