Vremenska prognoza 8 – 12. jun 2016 – prijatne temperature

vremenska prognoza - serbianmeteo

Prijatne temperature koje su obeležile početak juna će se zadržati i narednih dana. Ipak, stabilno će biti samo u sredu.

U sredu pretežno sunčano i stabilno u celoj zemlji, bez popodnevnih razvoja oblačnosti i pljuskova sa grmljavinom. Posle dugo vremena, ovo će biti prvi dan za koji ćemo to moći sa sigurnošću da tvrdimo. 🙂 Temperature prijatne i idealne za ovo doba godine, oko 25°C sredinom dana u nižim predelima. Slične temperature se očekuju i u četvrtak, ali će doći do postepene destabilizacije vremena. Popodnevnih i večernjih pljuskova će biti uglavnom u planinskim predelima u južnoj polovini zemje.

Petak i dani vikenda donose blagi porast temperatura, koje će dostizati između 26°C i 30°C. Ali će zato pored dosta sunca, biti i nestabilno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom u većem delu zemlje. Vetar tokom celog perioda uglavnom slab i promenljiv, samo u četvrtak ponegde umerena košava.

Vremenska prognoza za Beograd:

U sredu i četvrtak sunčano i prijatno. Temperatura u sredu do 25°C, u četvrtak do 26°C. U petak i za dane vikenda promenljivo oblačno i nestabilno, uz duže sunčane periode, ali i veliku mogućnost za kratkotrajnu kišu i pljuskove. Temperatura u petak do 27°C, u subotu i nedelju do 29°C.

 

You may also like...