Vremenska prognoza 8 – 12. maj 2014. – u nedelju verovatno letnje temperature

Ocelot (5)

Danas konačno jedan dan sa primerenom temperaturom za ovo doba godine, jedino je malo vetar umesao prste ali ne mari. Temperature su se u vecini mesta kretale oko 23 – 24 stepena.

Maksimalne temperature danas – izvor ogimet

Već tokom naredne noći doćiće do prodora oslabljenog fronta sa severozapada pa se prvo u severnim, a tokom jutra i prepodneva i u ostalim predelima očekuje kratkotrajna kiša ili pljusak. Već sredinom dana na severu razvedravanje, a u ostalim predelima će i dalje biti uslova za kratkotrajnu kišu ili pljusak, ponegde i uz slabijiu grmljavinu.

Jutarnja od 6 C do 13 C , a maksimalna od 14 C do 20 C

U petak i subotu nas očekuje tokom većeg dela dana suvo i toplo vreme, ali se popodne usled lokalno jačeg razvoja oblaka može očekivati i po koji pljusak sa grmljavinom u južnoj polovini zemlje. U nedelju letnje temperature i do 28 stepeni, ali nam početak sledece sedmice donosi opet nestabilno vreme sa padavinama.

Vremenska prognoza za Beograd

I u Beogradu u prvom delu dana treba računati na kratkotrajnu kišu, ali se u drugom delu dana očekuje suvo vreme. Temperatura oko 18 C. U petak i za vikend uglavnom sunčano i toplo..

 

 

You may also like...