Vremenska prognoza 9 – 13. februar 2018 – temperature u okviru proseka, povremene padavine

serbianmeteo

Foto – Dejan Ilijić Boce

Narednih dana se zadržava pravo februarsko vreme uz temperature koje će konačno bez većih oscilacija biti u okviru proseka za ovo doba godine. U toku noći između četvrtka i petka se slabe padavine u obliku kiše i susnežice očekuju na području Banata i Beograda, dok će u ostatku zemlje biti uglavnom suvo. U petak, nakon hladnog jutra, tokom dana postepeno razvedravanje, pa će biti i sunčanih intervala. Maksimalne dnevne temperature u nižim predelima između 4°C i 6°C. Vetar u značajnom slabljenju, promenljivog pravca.

Za dane vikenda temperatura bez bitnije promene u odnosu na petak. Povremene padavine se od subote popodne do nedelje popodne očekuju južnije od Beograda, uglavnom slabog intenziteta. Na planinama će padati sneg uz povećanje visine snežnog pokrivača, dok će u nižim predelima najvećim delom padavine biti u obliku kiše i susnežice. U toku noći između subote i nedelje, kao i u nedelju ujutru sneg je moguć i u nižim predelima. Vetar slab do umeren severnih pravaca.

Suvo uz sunčane intervale i nešto više temperature se očekuje u ponedeljak. Temperatura sredinom dana između 5°C i 8°C. Novo naoblačenje sa padavina je sve izglednije u utorak i sredu, a detaljnije o toj promeni vremena u našim narednim prognozama.

You may also like...