Vremenska prognoza 9 – 13. mart 2016 – nove padavine u četvrtak i petak

vremenska prognoza - serbianmeteo

U sredu u prepodnevnim satima pretežno sunčano. Poslepodne postepeno naoblačenje, koje će ponegde usloviti kratkotrajnu kišu ili pljusak. Maksimalne dnevne temperature u nižim predelima između 12°C i 14°C.

Nove padavine u većem delu Srbije nam stižu u četvrtak, lokalno i obilne. U nižim predelima će padati kiša, a na planinama iznad 1000mnv. susnežica i sneg. Ponovo će doći do porasta vodostaja i lokalnog izlivanja reka i potoka, koje se nisu vratile u normalu nakon nedavnih poplava. Temperature do 12°C. I u petak kišovito, ali će padavine biti nešto slabijeg intenziteta nego u četvrtak. Biće za nijansu hladnije, maksimalne dnevne temperature oko 10°C.

Za dane vikenda se zadržava pretežno oblačno i sveže vreme. Biće i kraćih sunčanih intervala, ali i lokalnih kratkotrajnih padavina. Temperature bez bitnije promene u odnosu na četvrtak i petak.

Vremenska prognoza za Beograd:

Narednih dana pretežno oblačno uz kraće sunčane periode u sredu i za dane vikenda. Svakodnevno će postojati mogućnosti za kišu i pljuskove, a u četvrtak će padavine biti i obilnije. Maksimalne dnevne temperature bez većih oscilacija, između 10°C i 12°C.

 

You may also like...