Vremenska prognoza 9 – 14. maj 2017 – značajno otopljenje od četvrtka

vremenska prognoza - serbianmeteo

U utorak do kraja dana promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, ali i uz mogućnost povremene kiše ili pljuskova, uglavnom na zapadu i jugu Srbije. Vetar sredinom dana pojačan severni, uveče u slabljenju. Maksimalne dnevne temperature u širokom rasponu od 13°C na krajnjem severu i severozapadu do 21°C na istoku i jugoistoku. U centralnom delu zemlje do 18°C.

Sunčano i vedro u celoj zemlji se očekuje u sredu, ali će se zadržati nešto hladniji vazduh, pa će jutarnje temperature biti vrlo niske za ovo doba godine (ponegde i do 0°C), a maksimalne dnevne između 16°C i 18°C u nižim predelima. Vetar slab i promenljiv.

Osetno toplije vreme se očekuje od četvrtka kada će temperature dostizati 25°C, a u petak čak 28°C. Smenjivaće se periodi sunčanog i oblačnog vremena, uz manje šanse za lokalni pljusak. Za dane vikenda nešto niže temperature, ali i dalje iznad 20°C u svim predelima. Doći će do nove destabilizacije vremena, uz velike šanse za pljuskove sa grmljavinom. Vetar u četvrtak i petak južni, za vikend zapadni, umeren.

You may also like...