Vremenska prognoza 5 – 9. februar 2015. – posle podne pojačanje košave!

Vremenska prognoza - SerbianMeteo

U Četvrtak u prepodnevnim satima treba računati na prolaznu slabu kišu. Tokom dana promenljivo oblačno  i uglavnom suvo vreme. Duvaće slab vetar promenljivog smera. U toku popodneva i večeri u košavskom području vetar u pojačanju. Jutarnja temperatura od -2 C do 4 C, a maksimalna od 3 C na severu i istoku do 15 C na jugu zemlje.

U petak jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima, na planinama će padati sneg. Očekuju se obilnije padavine, naručito na istoku i severoistoku zemlje u večernjim satima. U prvom delu dana duvaće jaka košava sa olujnim udarima na jugu Banata. Tokom dana očekuje se prolazak hladnog fronta uz priliv hladnog vazduha kako na visini tako i u prizemlju uz skretanje vetra na severni i severozapadni. U popodnevnim i večernjim satima sneg je moguć i u nižim predelima na severu i zapadu zemlje. U subotu još malo hladnije sa povremenom kišom, susnežicom i snegom. Temperature u većini predela od 0 C do 5 C. Od nedelje priliv još hladnijeg vazduha pa se u većini mesta početkom naredne sedmice očekuju ledeni dani uz formiranje manjeg snežnog pokrivača.

Vremenska prognoza za Beograd

U četvrtak u prepodnevnim satima moguća je prolazna slaba kiša. Tokom dana oblačno i uglavnom suvo vreme. U večernjim satima košava u postepenom pojačanju. Maksimalna temperatura oko 8 C. U petak oblačno sa kišom uz pad temperature u drugom delu dana. Maksimalna temperatura oko 8 C, tokom dana u padu. Za vikend hladnije uz mogućnost slabih snežnih padavina.

You may also like...