Vremenska prognoza 09 – 14. decembar 2014. – kiša i sneg

12135563856_5d60220c70_o

Foto: David Rajković

E pa drugari idemo ovako. Naoblačenje koje se širi sa jugoistoka već uslovljava padavine, kišu u nižim i sneg u brdsko-planinskim predelima. Tokom noći i jutra proširiće se na veći deo zemlje. U Srbiji u utorak oblačno sa kišom, a na planinama i nižim predelima južne i istočne Srbije padaće sneg. Na planinama će doći do značajnijeg formiranja snižnog pokrivača dok će se u nižim predelima mestimično zabeleti. U ostatku zemlje nas očekuje obilnija kiša. U većini mesta pašće od 15 do 20 mm, a na istoku zemlje lokalno i do 40 mm padavina. Na sevrru zemlje će biti uglavnom suvu ili sa vrlo malo padavina. Ovolike padavine u vidu vlažnog snega nisu  ohrabrujuće za istok zemlje koji je već u teškom stanju od ledene kiše koja je padala prethodnih dana. U kasnim popodnevnim i večernjim satima kiša će prelaziti u sneg i u ostatku zemlje, ali bez značajnijeg snežnog pokrivača.

U sredu još u prvom delu dana sa slabim snegom, dok će tokom dana padavine prestati. Temperatura u intervalu od 0 C do 4 C. U četvrtak i petak nas očekuju umereni jutarnji mrazevi od -6 C do 0 C, a dani će biti suvi sa sunčanim intervalima. Za vikend osetno toplije sa maksimalnim temperaturama oko 10 C.

Vremenska prognoza za Beograd

U Beogradu u utorak oblačno sa kišom i hladno. Maksimalna temperatura oko 4C. U noći utorak na sredu i u sredu u prvom delu dana pored kiše biće uslova i za slab sneg, ali bez formiranja snežnog pokrivača. U četvrtak i petak sa jutarnjim mrazevima, a za vikend suvo i toplije vreme.

You may also like...