Vremenska prognoza 10-15. januar 2017- U utorak i sredu veoma hladno, u četvrtak i petak toplije

Predstojeća noć biće veoma hladna. U ranim jutarnjim satima na jugo i jugoistoku postepeno naoblačenje sa slabim snegom. Tokom dana u većem delu zemlje oblačno uz mogućnost slabog snega. Suvo će se zadržati jedino na krajnjem severu. Duvaće slab do umeren, a u dolini Velike Morave povremeno pojačan ledeni istočni i severoistočni vetar. Jutarnja temperatura od -25C do -12 C, a maksimalna u intervalu od -14 C do -9C.

I u sredu ledeno jutro naručito u južnoj polovini zemlje gde će biti više vedrine, dok će u severnoj polovini uz više oblačnost biti uslova za slab kratkotrajan sneg. Dnevna temperatura u blagom porastu u odnosu na utorak. U četvrtak još malo toplije vreme. Ponegde će biti uslova za duže zadržavanje magle. Jutro i dalje veoma hladno od -25 C do -10 C, dok će maksimalna biti u porastu od -7C na jugoistoku do 0C na zapadu. U noći ka četvrtku na severu i zapadu naoblačenje sa kišom koja će se lediti pri tlu. U toku prepodneva usled pada temperature po visini kiša će preći u sneg, a padavine će zahvatiti veći deo zemlje. Do subote ujutru očekuje se od 5 do 15cm novog snežnog pokrivača, na planinama i do 20cm novog snega. Posle blagok plusa u petak za vikend ponovo uz maksimalne temperature ispod nule.

Vremenska prognoza za Beograd

Posle vedrog i veoma hladnog jutra oko -15C, očekuje se naoblačenje, a sredinom dana i uveče mestimično i slab sneg. Očekuje se povećanje snežnog pokrivača. Maksimalna temperatura oko -10C. U sredu oblačno i malo toplije do -7 C, a u četvrtak do -3C. U petak u plusu do uz kišu koja će se lediti pri tlu, da bi u drugom delu dana padao sneg. Za viken suvo sa temperaturama malo ispod nule.

You may also like...