Vremenska prognoza 30. april – 5. maj 2015 – pravo vreme za roštiljanje u prirodi

vremenska prognoza - serbianmeteo

Smorilo ovo hladno vreme danas, a taman sno se navikli na sunce i laganu garderobu. Temperature su se kretale od 10 stepeni u Dimitrovgradu do 17 u Loznici. Na Kopaoniku je bilo samo 0.8C uz 20 cm snežnog pokrivača. Ali toplo vreme se vraća.

U Srbiji posle hladnog jutra očekuje nas osetno toplije vreme nego u sredu uz duže sunčane intervale. Posle podne i uveče povećanje oblačnosti pa nije isključen ni po koji pljusak. Veća šansa za pljuskove u planinskim predelima. Duvaće slab jugozapadni vetar. Jutarnja temperatura od 0 C do 7 C, a maksimalna u intervalu od 17 C do 23 C.

Za one koji kreću na uranak

Kao što smo i napomenuli, tokom večeri može biti kratkotrajne kiše ili pluska ponegde u centralnim i istočnim predelima. Usled povećane oblačnosti i temperature će biti više. Na severu tokom noći 10-13 C, a južnije od 4 C do 10 C. U petak nas očekuje pretežno sunčano i još malo toplije vreme. Posle podne i uveče ponovo povećanje oblačnosti ali će se u većini mesta do kraja dana zadržati suvo vreme. Duvaće slab do umeren južni i jugozapadni vetar. Oni koji planiraju da nastave druženje u prirodi i u subotu moramo da razočaramo. Već u noći ka suboti sa severozapada stiže kiša i pad temperature koji će do jutra zahvatiti veći deo zemlje. U nedelju ponovo osetno toplije vreme sa temperaturama u centralnim i južnim predelima i preko 25 stepeni, na severu oko 20.

Početkom naredne sedmice vrlo verovatno prvi tropski talas koji će zahvatiti našu zemlju u ovoj sezoni. U većini mesta temperature će prelaziti 30 stepeni, a po gfs modelu i 35 bi bilo dostižno. Kako će se sve to razvijati narednih dana pratite sa nama u prognozama koje će biti objavljivane narednih dana.

Vremenska prognoza za Beograd

Beograđani uživajte u lepom vremenu. U četvrtak oko 21 c, a u petak do 23 C. U subotu hladno i kišovito, a od nedelje ponovo toplo.

You may also like...