Vremenska prognoza 3 – 7. februar 2017 – promenljivo i toplo do utorka

vremenska prognoza - serbianmeteo

U petak pretežno oblačno i uglavnom suvo sa kraćim sunčanim intervalima. Temperature vrlo visoke za ovo doba godine u celoj zemlji, maksimalne dnevne u većini nižih predela između 12°C i 15°C, a ponegde na zapadu i do 18°C. Nešto niže temperature se očekuju u Negotinskoj i Timočkoj krajini, uglavnom ispod 10°C.

Slične temperature se očekuju i u subotu, s tim što će postojati veće šanse za kišu, naročito u prepodnevnim satima. Ponegde će postojati uslovi čak i za kratkotrajni pljusak sa grmljavinom. U drugom delu dana delimično razvedravanje, uz više sunca. Vetar slab južni i jugozapadni, kao i u petak.

U nedelju za nijansu niže temperature na severu, ali se na jugu i istoku zemlje očekuje porast temperature. Postojaće uslovi za kišu, naročito u večernjim satima. Vetar u skretanju na zapadni smer. U ponedeljak se zadržava toplo vreme uz maksimalne temperature u dvocifrenom plusu. Tokom dana uglavnom suvo, a uveče nove padavine uz osetni pad temperature, pa će u toku noći kiša postepeno prelaziti u susnežicu i sneg. Tokom dana će duvati umerena košava, uveče u skretanju na severoistočni i severni smer.

U utorak osetno hladnije, uz moguć sneg, ali i kišu. Temperature do +5°C. Detaljnije o promeni vremena u ponedeljak i utorak u prognozama narednih dana.

You may also like...